Parisul, ca un vin vechi

In Paris, veti trai tot timpul cu senzatia ca sunt prea multe de vazut. Veti avea mereu impresia ca sunt prea multe locuri in care trebuie sa ajungeti, ca trebuie sa va rotiti permanent privirea pentru a vedea toate minunatiile acestui oras si ca trebuie sa judecati adanc tot ceea ce captati vizual si auditiv, numai in acest fel reusind sa intelegeti si sa memorati lucrurile care va apar in cale.

Parisul, prin tot ceea ce ofera, isi poate epuiza usor vizitatorii. Marimea si complexitatea orasului, in ciuda sistemului de transport in comun bine pus la punct si a unei organizari ca la carte, va va obosi, cu siguranta. Dupa o zi prin Paris, in care ati vazut atat de multe, veti ajunge seara la hotel complet istoviti, de parca ati fi incheiat o lunga zi de munca.

Impresiile de moment sunt amestecate, gandurile va fug dintr-o parte in alta si parca nu gasiti suficient timp pentru a le rumega. Sunt multe lucruri pe care le veti uita repede, imagini care se vor sterge din memorie foarte usor, investitii marunte care vor ramane fara un rezultat pe termen lung…

Iar dupa ce se va incheia vacanta, va veti intoarce acasa, inca nu foarte lamuriti. Va urma un timp confuz, in care nu veti putea spune exact ce v-a placut la Paris sau daca v-a placut ceva anume. Cu fiecare zi care va trece, departand momentul prezent de momentul calatoriei la Paris, veti observa cum amintirile se sedimenteaza, una cate una, iar dumneavoastra veti incepe sa le pretuiti, intelegand, intr-un tarziu, ca iubiti Parisul.

Intocmai ca un vin vechi, Parisul se va invechi si el in amintirea voastra, lasand in urma arome pe care nu le-ati perceput atunci cand l-ati vizitat. Ca orice vin vechi, orasul asta trebuie degustat pe indelete, cu toate simturile, si nu doar o singura data. Un asemenea obicei se va repeta cat de des posibil – si asta este ceea ce va recomandam.

-

Leave a Reply