Arondismentul 5 – Panthéon

Dintr-un anume punct de vedere, Arondismentul 5 – Panthéon poate parea contrastant. Pe de o parte, pentru ca arondismentul aceasta reprezinta una dintre cele mai vechi zone ale Parisului, pastrand inca urmele stapanirii romane de la inceputul erei noastre – amfiteatrul roman Arènes de Lutèce si baile romane Thermes de Cluny, iar pe de alta parte, pentru ca acest spatiu inseamna, in mare masura, Cartierul Latin, recunoscut in primul rand pentru agitata sa viata universitara, functionand ca un incubator al noilor generatii, orientat, asadar, spre viitor.
 
Geografie
———————————————————————————————————————————————————–
Arondismentul 5, pozitionat pe malul sudic al Senei, se invecineaza la vest cu Arondismentul 6 – Luxembourg, la sud cu Arondismentul 14 – Observatoire si cu Arondismentul 13 – Gobelins, iar la nord cu Arondismentul 4 – Hôtel-de-Ville, si se imparte, la fel ca toate celelalte arondismente, in patru cartiere: Quartier Saint-Victor, Jardin-des-Plantes, Val-de-Grâce si Sorbonne.
 
Populatie
———————————————————————————————————————————————————–
Dupa o estimare din 2005, Arondismentul 5 ar avea o populatie de peste 60,000 locuitori, in timp ce recensamantul din 1999 mentiona ca pe teritoriul lui muncesc aproximativ 49.000 de persoane.
 
Obiective turistice
———————————————————————————————————————————————————–
Dintre obiectivele turistice pe care le putem gasi pe teritoriul Arondismentului 5, putem aminti: Arènes de Lutèce, Fantana Saint-Michel, Jardin des Plantes, Musée de Cluny (care gazduieste si Thermes de Cluny), Panteonul, Biserica Saint-Étienne-du-Mont, Biserica Saint-Nicolas-du-Chardonnet si Biserica Saint-Séverin.

- - - - - - - - - - - - - - - -

Leave a Reply