Arondismentul 4 – Hôtel-de-Ville

Al patrulea arondisment al Parisului, Hôtel-de-Ville, este cunoscut ca o zona exclusivista, plina de cladiri vechi care adapostesc o multime de cafenele si magazine scumpe.
 
Geografie
———————————————————————————————————————————————————–
Situat pe malul drept al Senei, Hôtel-de-Ville se invecineaza la vest cu Arondismentul 1 – Louvre, la nord cu Arondismentul 3 – Temple, iar la est cu Arondismentul 11 – Popincourt si cu Arondismentul 12 – Reuilly. In sudul Arondismentului 4 se gaseste Arondismentul 5 – Panthéon.

Din Arondismentul 4 face parte Île Saint-Louis si partea partea estica a Île de la Cité, incluzand aici si Notre-Dame de Paris. Hôtel-de-Ville se imparte, la randul lui, in patru cartiere: Saint-Merri, Saint-Gervais, Arsenal si Notre-Dame.
 
Populatie
———————————————————————————————————————————————————–
Dupa un recensamant din 1999, populatia celui de-al patrulea arondisment al Parisului numara putin peste 30,000 de persoane.
 
Obiective turistice
———————————————————————————————————————————————————–
Cele mai importante obiective turistice aflate pe teritoriul Arondismentului 4 sunt: Notre-Dame de Paris, Turnul Saint-Jacques, Centre Georges Pompidou, Hôtel de Ville (cladire in care este adapostita Primaria Parisului) iar, dintre biserici, putem aminti Biserica St-Gervais-et-St-Protais si Biserica Saint-Louis-en-l’Île.

- - - - - - - - - - - - - - -

Leave a Reply