Arondismentul 3 – Temple

Temple, al treilea arondisment parizian, se afla pe malul drept al Senei. Este un arondisment mic, putin spectaculos pe dinafara dar care ofera comori inestimabile prin muzeele pe care le gazduieste.
 
Geografie
———————————————————————————————————————————————————–
Temple se invecineaza la vest cu arondismentul 2, Bourse, la nord cu arondismentul 10, Enclos-St-Laurent, la est cu arondismentul 11, Popincourt, iar la sud cu arondismentul 4, Hôtel-de-Ville.

Intr-o ordine crescatoare, Temple este al doilea arondisment ca marime, dupa arondismentul 2. Acesta masoara putin peste 1 kilometru patrat si este compus din cartierele Arts-et-Métiers, Enfants-Rouges, Archives si Sainte-Avoye.
 
Populatie
———————————————————————————————————————————————————–
Daca in 1861, cam pe cand se incerca reorganizarea Parisului, arondismentul numara aproape 100,000 de locuitori, dupa un recensamant din 2005, acesta gazduieste aproximativ 35,100 de persoane, oferind totodata si circa 30,000 de locuri de munca.
 
Obiective turistice
———————————————————————————————————————————————————–
Arondismentul 3 este vizitat in primul rand pentru muzeele care se gasesc pe teritoriul sau. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt Muzeul Picasso, unde pot fi gasite multe dintre operele pictorului, Conservatoire des Arts et Métiers, colectie gigantica a unora dintre cele mai interesante inventii, sau Muzeul Carnavalet, dedicat istoriei orasului.

- - - - - - -

Leave a Reply