Arondismentul 2 – Bourse

Al doilea arondisment al Parisului, Bourse, este pozitionat pe malul drept al Senei, luandu-si numele, asa cum poate fi lesne de constatat, de la fosta bursa a orasului, devenita in anul 2000 Euronext Paris.

Bourse, zona dedicata in principal afacerilor, este, practic, unul dintre cele mai importante centre financiare europene, Euronext Paris ingloband si bursele oraselor Amsterdam, Lisabona si Bruxelles. Pe langa afaceri, arondismentul este cautat si pentru galeriile de magazine care il populeaza.
 
Geografie
———————————————————————————————————————————————————–
Cel mai mic arondisment al Parisului, cu o suprafata de pana intr-un kilometru patrat, Bourse se invecineaza in sud cu primul arondisment, Louvre, la vest cu al treilea arondisment, Temple, iar la nord si nord-vest cu arondismentul 10, Enclos-St-Laurent, si 9, Opéra.

Cele patru cartiere care compun arondismentul 2 sunt Gaillon, Vivienne, Mail si Bonne-Nouvelle.
 
Populatie
———————————————————————————————————————————————————–
Conform unui recensamant din 1999, arondismentul are o populatie de 19,585, in timp ce numarul de locuri de munca pe care le ofera este de trei ori mai mare – aproximativ 62,000.
 
Obiective turistice
———————————————————————————————————————————————————–
Bourse este relativ sarac in obiective turistice, in comparatie cu alte arondismente ale Parisului. Pe teritoriul lui se gasesc Palatul Brongniart (sediul Bursei), Biblioteca Nationala a Frantei, Biserica Notre-Dame-des-Victoires si celebra Rue Saint-Denis, una dintre cele mai vechi strazi ale orasului, care dateaza, se pare, din secolul I dupa Hristos.

- - - - - - - -

Leave a Reply